Over Camping Helleweg


De Helleweg is een oude verbinding tussen Renesse en de noordkust van Schouwen Duiveland. De weg is omgeven door boerderijen, Campings en natuur. Met de komst van de Recreatie Verdeelweg is de Helleweg rustiger geworden met voornamelijk recreatie- en agrarisch verkeer. Even verderop staat monumentaal buitenhuis "De Helle". De naam "Helle" duidt volgens de overlevering op een waterloopje ("welle") dat in het verleden door het gebied stroomde.
 
Camping Helleweg bestaat al ruim 30 jaar en is sinds 2017 in handen van Raymond en Marie-José Harderwijk. Wij zijn al sinds de jaren '80 grote liefhebbers van Schouwen Duiveland en hebben daarom in 2016 besloten met ons gezin van Utrecht naar Renesse te verhuizen.
 
Camping Helleweg is een kleine camping met stacaravans en enkele kampeerplaatsen. Bij ons staan rust en gemoedelijkheid voorop, we richten ons dan ook vooral op mensen die voor hun vakantie hier naar op zoek zijn.

 

Nabij het Strand

 

Het strand van Schouwen heeft al jarenlang de “Blauwe Vlag” wat betekent dat het strand en zeewater aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.
 
De omgeving met haar afwissende landschap van weilanden, bos, strand en prachtige duinen biedt u alle gelegenheid om te wandelen en te fietsen.
 
Op 1 km. afstand ligt het bekende dorp Renesse, waar u diverse eetgelegenheden, winkels en ander vertier vindt.
In het seizoen is er in  Renesse en omgeving een leuk evenementenprogramma voor jong en oud.
Op woensdagochtend is er markt en ook zijn er diverse avondmarkten.
 
Wist u dat Schouwen de meeste Zonne-uren en de minste regenval van Nederland heeft?
Vandaar de naam Zonnekust”.